EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

U Sarajevu svečano dodijeljeni certifikati za “mame savjetnice za dojenje”

U subotu, 06.10.2018 godine je svečanom dodjelom certifikata završen projekt “Majka – majci za zdravlje budućih generacija”, kojeg je uspješno sproveo Centar Fenix iz Sanskog Mosta, a uz podršku Vlade Švicarske. 

Svečanoj dodjeli diploma pored majki savjetnica, koje su neizmjerno zahvalne i sretne što  su bile polaznice ove obuke,prisustvovali su uvaženi gosti među kojima: Direktor AKAZ-a doc.dr. Ahmed Novo, prim. dr. sc. Sabaha Dračić ispred Udruženja za unaprijeđenje dojenja IBFAN u BiH, dr. Jasmina Šlaku spec.pedijatrije.

Ovim događajem je Centar “Fenix” na još jedan način obilježio Svjetsku sedmicu dojenja koja se ove godine obilježava pod motom: “Dojenje temelj za život”.

Od ove sedmice je Bosna i Hercegovina bogatija za 22 mame savjetnice za dojenje, koje će volonterski u svojoj zajednici pružati peer podršku majkama koje žele da doje svoju djecu.

Hvala svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta:

Vlada Švicarske

Predavači:

Dr. Elvira Serdarević, spec.pedijatar

Edin Biščević, dipl.psiholog

Prim. dr. Sabaha Dračić

Predavačima iz susjedne Hrvatske:

  1. sc. Irena Zakarija-Grković, (FRACGP), IBCLC, sa Medicinskog Fakulteta u Splitu,

Suzana Komušar, članica udruge RODA

Dinka Barić, IBCLC

 

Zahvaljujemo se članicama Inicijative Dojenje je In, i našim predavačicama – mamama savjetnicama Lejli Kapidžić i Lejli Pehlivanović, koje su neumorno pratile i podržavale cijelu obuku.

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...