EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

RAMAZANSKE AKTIVNOSTI U 2020. U CENTRU „FENIX“

 

Tokom mjeseca ramazana u Centru „Fenix“ pored redovnih aktivnosti smo zahvaljujući naši donatorima imali mogućnost organizovati i uručiti dodatnu pomoć za naše sugrađane i sugrađanke.

Akcenat je bio na socijalno ugroženim korisnicima iz ruralnih sredina i rubnih naselja općine većinom oboljele, iznemogle i starije osobe i porodice sa više djece koji nisu bili u prilici da dolaze u Sanski Most i kojima pomoć nije lako dostupna. Dodatna otežavajuća okolnost s kojom smo se susreli je pandemija, i mjere sprječavanja zaraze, jer je stanovništvu bilo ograničeno kretanje, a nama u Centru su bile ograničene djelatnosti.

 

Tokom ovog ramazana realizovano je sljedeće:

  • Pripremljeno i distribuirano na kućne adrese 899 iftara
  • Obavljeno 18 kućnih posjeta
  • Posredstvom Centra „Fenix“ podijeljeno 130 mliječnih paketa mljekare MilkSan, 20 paketa prehrambenih artikala nevladine humanitarne organizacije Dirhem, te 140 paketa prehrambenih artikala međunarodne humanitarne organizacije Islamic Relief
  • Jednokratna pomoć u novcu: 5 porodica
  • Donacije u vitrama našim posredstvom: 48 porodica – lica
  • Socijalni tim Centra „Fenix“ (socijalni radnika, dostavljač, koordinator) zbog okolnosti u kojima smo se našli zbog određenih mjera sprječavanja širenja zaraze bio dodatno angažovan kao u radu na terenu i dostavi toplih obroka na kućne adrese, dostavu iftara postačima na kućnu adresu, te pronalaženje novih korisnika u selima naše Općine.

Za Narodnu kuhinju organizirano primanje donacija za potrebe iste. U toku ramazana 82 donatora je podržalo rad narodne kuhinje svojim novčanim prilogom, 14 donatora je uručilo prehrambene artikle, 30 osoba je uručilo donacije u novcu, koje su se direktno podjelile potrebnima, te 72 donatora su obezbijedili ifare za naše postače.

Zahvaljujemo se svim građanima Sanskog Mosta, USK-a, BiH, te naše dijaspore koji su pomogli i omogućili ove naše aktivnosti!

U nadi da ćete nas i u buduće pomagati, molimo Allaha dž.š., da Vam ukabuli i u dobra djela upiše.

Socijalni tim Centra „Fenix“

Sanski Most 26.05.2020. godine

 

Spisak lica koja su uplatili iftare

Spisak novčanih donacija

Spisak lica koja su obezbijedila pomoć Narodnu kuhinju u vidu prehrambeni artikala

 

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...