KONTAKTIRAJTE NAS +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA - PayPal

PODRŽITE NAS

VI POMOZITE NAMA, DA BISMO MI POMOGLI DRUGIMA!

KAKO MOŽETE POMOĆI

DONIRAJTE GARDEROBU, NOVAC ILI HRANUCentar “Fenix” je neprofitna organizacija koja se na osnovu Zakona i Statuta financira različitim izvorima prihoda. Donacije su sredstva kojima se financiraju socijalni projekti i oni su kao takvi ovisni o dobrovoljnosti građana, te vladinih i nevladinih institucija koji daju svoj doprinos ovim projektima. Poboljšanje socijalnog stanja jedne od najugroženijih kategorija našeg stanovništva: starih, bolesnih, napuštenih je glavni cilj projekta Socijalni paket za stare, bolesne i iznemogle u okviru kojeg je organiziramo.

Ukoliko i vi želite biti dio Fenixove socijalne mreže – svoje donacije možete uplatiti direknto na naš žiro -račun ili lično u našim prostorijama.

Također, dobrodošle su donacije u namirnicama, mesu, te medicinskim pomagalima, garderobi, posteljini i ostalim kućnim i životnim potrepštinama.

Sve to putem naših timova dospijeva na pravu adresu i bude od direktne pomoći našim građanima i građankama. Hvala Vam na povjerenju!

Kako pomoći?

– Donacija za kuhinju: jednokratna ili mjesečna 5 KM, 10 KM, 20 KM, 30 KM

Narodna kuhinja za stare osobe, socijalno ugrožene, bolesne i iznemogle: 150 korisnika. Jedina je ustanova ovakve vrste u Sanskom Mostu, gdje se priprema i distribuira oko 150 besplatnih toplih obroka za naše sugrađane 6 dana u sedmici. Korisnicima usluga stoji na raspolaganju restoranski prostor gdje mogu objedovati, sjediti , družiti se a u hladnim jesenjim i zimskim danima i boraviti tokom dana. Jedan broj korisnika svoj topli obrok konzumira u restoranu, dok veći broj njih isti nosi kući. Narodna kuhinja je prevashodno otvorena za pružanje pomoći starim, iznemoglim, napuštenim i siromašnim licima, ali smo vremenom kriterije za odabir korisnika morali prilagoditi socijalnoj situaciji, smo vrata kuhinje otvorili i drugim osobama u potrebi i kriznim situacijama.

Možete u istim iznosima podržati i rad, te pružanje slijedećih usluga:

Usluge vešeraja: pranje, sušenje i peglanje ličnih odjevnih predmeta. Rad vešeraja (praonica veša) je prevashodno pokrenut s ciljem da se pomogne starijim licima koja zbog godina starosti, trajno narušenog zdravlja ili neposjedovanja veš mašine ne mogu sami prati veš. Za takva lica dva puta u toku mjeseca pružamo usluge pranja i sušenja veša.

Upotreba kupatila i pomoć u održavanju lične higijene za osobe koje nisu u stanju da to obavljaju samostalno. Određeni broj naših korisnika živi u neuslovnim objektima, bez funkcionalnog sanitarnog čvora i tople vode, što im onemogućava redovnu higijenu. Potrebe i problematika sa kojom su se naši klijenti susretali i na koje su nam oni ukazivali, naveli su nas na ideju da za iste namjenski uredimo i stavimo im na raspolaganje jedno kupatilo u svrhu održavanja higijene. Uzimajući u obzir činjenicu da se tu radi o licima koja zbog starosne dobi, bolesti ili fizičke spriječenosti jednostavno nisu u stanju sami kupati se obezbjeđena je ispomoć prilikom kupanja.

– Donacija za pakete: 30 , 50 ili 100 KM

– Kumstva 50 ili 100 KM mjesečno

Jednokratna novčana pomoć i kumstva. Ova vrsta pomoći podrazumijeva pomoć u vidu davanja ili isplate određene novčane sume, s ciljem rješavanja hitnog i konkretnog probleme, a odnosi se uglavnom na korisnike koji nam se povremeno obraćaju, ali i za naše stalne za koje znamo da su permanentno u teškoj situaciji. Npr.: paketi hrane, vreća brašna, ogrijevno drvo, nabavka šporeta, frižidera, ili učešće u izmirenju računa za vodu, struju, plaćanje autobuske karte za odlazak na neki spec. zdravstveni pregled u drugi grad (Bihać, Sarajevo), kupovina udžbeničkog ili školskog pribora, zimske obuće, itd…

Donacije u namirnicama, donacije u kurbanskom mesu, donacije u higijenskim artiklima, donacije u invalidskim pomagalima i pelenama, donacije u garderobi, posteljini, ručnicima.

Ukoliko u svom kućanstvu imate viška od slijedećeg: suđa, pribora za jelo, namještaja, tepiha, bijele tehnike ili neki polovan dobar kompjuter /laptop, mi uvijek znamo nekog kome se dalje može pokloniti.

Saznajte više na web stranici Fenix kuhinja
Uplate iz BiH

SBERBANK BH dd

Žiro račun: 140 305 001 3605345

Uplate iz inostranstva

IBAN: BA39 1403051200003130, SWIFT: SABRBA22

Primaoc: Centar “Fenix”, Naznaka: donacija za (odabrati iz navedenog)

RIJAVI SE ZA INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...