EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Poziv na promociju stripa NIRA

U sklopu projetka Inicijativa za kreativni dijalog i edukaciju IKDE, TPO Fondacija u saradnji s Centrom socijalnih sposobnosti u Sanskom Mostu „Fenix“ vas poziva na promociju stripa NIRA

Datum: 08.12.2014.

Vrijeme: 14:00h

Adresa: Prvomajska 51a, 79260 Sanski Most, Sanski Most

Strip„NIRA“ kao izražajna forma, koja komunicira različite poruke ispreplitanjem slike i riječi o ljudskim pravima i njihovoj primjeni, potiče mlade da uče, promišljaju i rade, te na taj način spajaju kreativnost i građanski aktivizam.

Glavna junakinja Nira na autentičan način predstavlja jedan od modela angažirane mlade osobe i osviještene građanke koja svojim vlastitim primjerima svakodnevno pokazuje hrabrost i inicijativu za promjene u društvu. Ona je svjesna poteškoća s kojima se susreće društvo u kojem živi, ali se odupire pasivnom, inertnom i jednoličnom društvu koje svojom šutnjom i neaktivizmom dopušta kršenje ljudskih prava. Nira, odvažna i ustrajna u svojim ciljevima, podiže svoj glas i pokreće se, ne dopuštajući da pred njenim očima vlada nepravda i bezakonje. Svojim idejama, željama i aktivizmom pridobiva podršku svojih prijatelja i prijateljica te uspijeva promijeniti stavove okoline. Pet epizoda stripa „NIRA“ držat će vašu pozornost i potaknuti vas na razmišljanje o vašem vlastitom djelovanju u vašoj zajednici. Učeći da ne smijemo biti slijepi pred nepravdom, „NIRA“ će nas ponukati da preispitamo vlastitu odgovornost prema sebi i drugima.

Melika Šahinović

Projekt koordinatorica

TPO Fondacija Sarajevo

Tel: 033/663-350033/663-350

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...