EMAIL US AT info@centar-fenix.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Kompanija ‘HIFA GROUP donirala 20 tona brašna za javnu kuhinju

Za potrebe javne kuhinje koja djeluje u okviru Centra „Feniks“ u Sanskom Mostu, domaća kompanija „Hifa group“ donirala je danas 20 tona brašna. Rukovodstvu pomenutog centra donaciju je uručio vlasnik kompanije, Hajrudin Ahmetlić, istakavši kako je ovo samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje realizuju širom Bosne i Hercegovine.

Direktorica „Feniksa“, Adisa Hotić, uručila je zahvalnicu Ahmetliću, istakavši kako su na ovaj način dugoročno riješeni problemi s brašnom. „Ovo nam znači mnogo, jer su donatori iz Njemačke, koji finansiraju većinu naših humanitarnih aktivnosti, umanjili pomoć koju nam pružaju.“, rekla je Hotićeva. Prema njenim riječima, javna kuhinja trenutno ima 150 korisnika, a od ovog broja 50 obroka se dostavlja na kućne adrese korisnika. Ahmetlić je ovom prilikom za RTV „Sana“ potvrdio kako su Sanskom Mostu u toku pripremne radnje vezane za izgradnju jednog od najvećih kompleksa za proizvodnju krupnih goveda u ovom dijelu Evrope.

Podsjećamo kako je kompanija „Hifa group“ prije godinu dana kupila imovinu Zemljoradničke zadruge „Poljoprom“, te su planirane višemilionske investicije u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području Općine Sanski Most.

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...