EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Uspješno sprovedena akcija Crvenog križa i Fenixa

Akcija podrške javnoj kuhinji Centra FENIX a koju je na našu molbu pokrenuo i realizirao Crveni križ općine Sanski Most je uspješno privedena kraju.Ova akcija je trajala 4 dana (od 15.do 18.02.2012.g.), odvijala se u većim prodajnim centrima na području grada ( DOO Seja, INTEREX, KONZUM, DP Marketi,TUŠ) a zamišljena je da se građani tj.lica  koja kupuju upoznaju sa karakterom akcije i zamole da prehrambenim artiklima koje   će kupiti i odložiti u posebno obilježene korpe pomognu ovu akciju tj.daju podršku radu javne kuhinje za stare, iznemogle , bolesne i socijalno ugrožene osobe.

U sve dane trajanja ove akcije , na mjestima za odlaganje prehrambenih artikala nalazili su se volonteri Crvenog križa i članovi Vijeća učenika MSŠ iz S.Mosta koji su objašnjavali značaj i svrhu ove akcije i pozivali građane da istu podrže.Kao rezultat akcije imamo prikupljenu veću količinu prehrambenih artikala , dovoljnu da se osigura nesmetan rad javne kuhinje do kraja marta ove godine,kao i manja količina higijenskih artikala. Također je prikupljena i novčana suma u iznosu od 152,85 KM u istu svrhu. Po završetku akcije u subotu 18.02. u poslijepodnevnim satima za sve učesnike akcije organizirano je druženje u prostorijama Centra FENIX, dok je u ponedeljak 20.02.2012.god.u prostorijama Crvenog križa izvršena primopredaja prikupljene pomoći.

Ovom prilikom se svim građanima, prijateljima naše ustanove, aktivistima i volonterima  Crvenog križa, članovima Vijeća učenika Mješovite srednje škole S.Most kao i svim drugim licima koja su na bilo koji način pomogli  ovu akciju , u ime uposlenika kao i korisnika usluga Centra FENIX najsrdačnije zahvaljujemo na ukazanoj podršci i povjerenju.Posebnu zahvalnost upućujemo lokalnim medijskim kućama (Radio Sana i NTV 101) koji su na svoj način pratili ovu akciju i dali svoj doprinos da se ona uspješno provede.

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...