EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Pomoć u svako doba dana i noći

Upoznajte Dženanu, mamu koja je sa timom iz Centra Fenix podijelila dva posebna perioda u svom životu – dvije trudnoće. Za Centar Fenix je čula od jedne kolegice, i to kako ona kaže, samo riječi hvale. Dženanino prvo sjećanje na naš Centar je osmijeh i vedro lice babice Emine Majdankić. Na prvom susretu Dženana je saznala više o aktivnostima Centra, te kakvu pomoć i podršku može dobiti. Slijedeći susret je bio kurs za trudnice koji joj je mnogo pomogao pri porodu. Sve riječi, savjeti i vježbe su joj ostale urezane u sjećanju, a posebno su joj koristile na dan je postala majka. Dženana ističe da je najviše zahvalna jer je u našem Centru pronašla pomoć koja je dostupna u svako doba dana i noći za svaku majku i dojilju.

Nakon poroda, uslijedili su problemi sa dojenjem, koje je Dženana vrlo brzo uspjela prevazići uz stručne savjete tokom kućnih posjeta. Dženana je kroz druženje sa drugim mamama u Baby grupi mogla podijeliti svoja iskustva i pričati o dojenju, ishrani, svemu što jednu mamu može zanimati. Nakon nekog vremena, dolazi nova Dženanina trudnoća i ponovno druženje na kursu za trudnice. Kao i u prvoj trudnoći, svaki susret je, kako kaže, željno iščekivala. Dolazi vrijeme i drugog poroda, naša Dženana opet postaje majka. U rodilište je otišla puna znanja koje je stekla u našem Centru, te je i drugi porod prošao prirodnim putem bez komplikacija. Pri izlasku iz bolnice, odmah je dogovorila kućne posjete. Sada kada ima dvije male bebe koje doji, savjeti, ohrabrenje i podrška su joj dobro došli. Dženana je posebno zahvalna jer je sa našom sestrom Eminom pronašla put kako najlakše izdržati sve izazove koje može majka imati sa dvije bebice, te kako se naviknuti na svakodnevne situacije. Magični recept su bili strpljivost, upornost i stručni savjeti, i problemi su bili riješeni.

Dženana preporučuje svakoj trudnici da posjeti naš Centar ako žele steći iskustvo i znanje o trudnoći i majčinstvu. Počašćeni smo jer smo mogli biti dio čak dvije Dženanine sretne priče!

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...