EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Merhamet Švedske i ove godine podržava rad narodnih kuhinja u BiH

Merhamet Švedske i ove godine podržava rad narodnih kuhinja u BiH, tako i rad narodne kuhinje Centar “Fenix” u Sanskom Mostu.

Nastavljajući dobru tradiciju i ove godine je sredinom decembra Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ iz Švedske uplatio 28.000 KM na račune deset narodnih kuhinja iz cijele BiH.
Navedeni iznos je raspoređen za slijedeće narodne kuhinje: Banja Luka (3.020 KM), Bihać (2.840 KM), „Stari Grad” Sarajevo (3.600), Bosanska Dubica, Bosanski Novi, Mostar i Sanski Most po 2.635 KM, Trebinje i Visoko  po 2.050 KM, Travnik 3.900 KM. Uprava „MDD „Merhamet“ odlučila da prikupljeni novac, kao i proteklih godina do sada, uplate za potrebe narodnih kuhinja koje će nabaviti osnovne namirnice za ishranu svojih korisnika.

Sredstva su prikupljena u akcijama koje je provelo MDD „Merhamet“ iz Švedske sa sjedištem u gradu Enkoepingu,  te zahvaljujući novčanim uplatama članova ovog dobrotvornog društva. U pismu koje je potpisao predsjednik MDD „Merhamet“ iz Švedske  Fehim Halilović, navedeno je kako se nadaju da će donirana sredstva barem malo poboljšati uslove u narodnim kuhinjama.

Narodna kuhinja Centra “Fenix” je dobila 2.635 KM, što je izuzetno značajan doprinos našem radu.
Ovom prilikom se zahvaljujemo Merhametu Švedske, te svim građanima koji doniraju, a i gdinu Fehimu Haliloviću, koji je prošle godine i lično posjetio Centar”Fenix”, te se na licu mjesta uvjerio u naš rad.

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...