KONTAKTIRAJTE NAS +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

EKO PROIZVODI

PLASTENICI, VOĆE I POLJOPRIVREDNA PROIZVODNJA

Zdravi proizvodi...

Centar Fenix zeleni kutak

Radi iskorištavanja raspoloživih resursa, te razvoja vlastitog domaćinstva, zasijavamo poljoprivredne površine na oko 15 dunuma obradivog zemljišta.
Uzgajamo različite vrste povrća, kako u 4 plastenika tako i na vanjskim obradivim površinama. Različito voće raste na oko 600 stabala: jabuka, kruška, šljiva, višnja, dunja, breskva.

Na plantaži aronije zasađeno je 1200 sadnica. Aronija se prerađuje u prirodno cijeđene sokove i čiste i miješane džemove s malim udjelom šećera. Pakovana je u litarske i polulitarske staklene flaše i može se kupiti po cijeni od 15,00/8,00 KM. Napominjemo da je aronija uzgojena 100% prirodno, bez ikakvih tretiranja hemijskim sredstvima.Ovo je jedan od projekata, koji ima za cilj financijsku stabilnost Fenixovih socijalnih projekata, te tako kupovinom ovih proizvoda pomažete rad Fenixove narodne kuhinje.

Aronija je bobica sa velikim ljekovitim značajem za ljudski organizam, sa velikim antioksidativnim svojstvima, zbog visokog udjela antocijanina, tanina, vitamina C i vitamina E. Aronija je dobra u prevenciji mnogih bolesti, jačanje imuniteta, ali i velika potpora organizmu kod već nastalih bolesti.

Plastenička proizvodnja je bitan činilac u redovnom snabdijevanju FENIX- ove narodne kuhinje povrćem te se iz naših plastenika (ukupne površine 700 m2) u toku sezone dobije 6-7 tona različitih povrtlarskih kultura( paprike,paradajza ,patlidžana, celera, zelene salatei mladog luka).

U ovaj projekat se uključuju korisnici u skladu sa njihovim vlastitim sposobnostima i mogućnostima, što je ujedno i određeni vid okupacione i radne terapije.

Sve proizvode koristimo za vlastite potrebe, a višak je namijenjen za preradu i prodaju na lokalnom tržištu.

Posebnu pažnju posvećujemo našim proizvodima: sokovima i džemovima. Pravimo ih s ljubavlju od pažljivo uzgojenih sorti voća i aronije. Kvalitet nam je osnovna vodilja!

Sezonski projekti u vrtu

POŠALJITE UPIT ZA KUPOVINU
Molimo da u poruci navedete količinu i adresu za dostavu


Domaći proizvodi

Fenix proizvodi – možete ih naručiti zasebno ili u paketu. Dostavljamo i van Sanskog Mosta…

Domaći proizvodi

Fenix proizvodi – marmelada od aronije, jabuke i kruške, te sok od jabuke i kruške.

Domaći proizvodi

Fenix proizvodi – sok od aronije i marmelada od aronije, jabuke i kruške.

Domaći proizvodi

Posebno kreirane kombinacije – jabuka i dunja, te jabuka i kruška.

Pošaljite pitanje za usluge na hnofenix@bih.net.ba

Imate pitanje? Pozovite nas na telefon- Emil Hotić, ++387 61 618 771

RIJAVI SE ZA INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...