EMAIL US AT centarfenix@gmail.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Centar Fenix : Porodici Babači smo donirali kravu

Centar „Fenix“ uz pomoć prijatelja iz SR Njemačke je pokrenuo i implementirao akciju doniranja krave sa teletom sedmočlanoj porodici Babača iz Skucanog Vakufa.

Dječiji hor „Sternschnuppen“ i Omladinski hor „Goldstars“ udruženje pjevača „Eintracht“ Steinach pod vodstvom gđe.Brunhilde Kriele i gđe.Eva Bayer-Lay organizovale su dobrotvorni koncert u nedjelju 13.jula 2014.godine u školi „Georg-Schöner“.

Dobrotvorni koncert  je organizovan s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu krave sedmočlanoj porodici Babača.

Porodica Babača je nastanjena u Skucanom Vakufu (selu u Općini Sanski Most), od kojih su oba roditelja nezaposlena. Porodica Babača je već nekoliko godina korisnik Centra “Fenix” projektom podrške majkama i svjetovalištem, ali i socijalni servisom našeg Centra. Porodicu Babača čini sedam članova: petero djece, od kojih jedne trojke – tri prekrasne djevojčice, uzrasta četiri godine, te dva sina.

Porodica nema nikakvih redovnih primanja i prepušteni su sami sebi Otac i majka oboje nezaposleni, žive od onog što otac zaradai povremenim poslovima u sezoni ili od onoga što dobiju od drugih.

Donirana krava je ostvarenje sna majke Edine, koja će joj znatno olakšati vođenje domaćinstva i brigu za ishranom ukućana.

Sredinom septembra ove godine pri kupovini i uručivanju krave je prisustvovala gđa. Karin Mattern iz SR Njemačke, čijim zalaganjem je skupljen neophodan novac za kupovinu krave – 2.700 KM. Porodica je za ovaj iznos dobila i kravu i tele, tako da je to bio pun pogodak i veliko veselje! Sada je puna i glasna, do juče potpuno prazna štala porodice Babača.

Ovo je samo jedna u nizu Fenixovih akcija pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovom prilikom se srdačno zahvaljujemo našim prijateljima i donatorima iz Njemačke, bez kojih ova akcija ne bi mogla biti realizovana.

Emil Hotić

Voditelj socijalnog odjela 

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...