EMAIL US AT info@centar-fenix.com
CALL US NOW +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Aronija Fenix Sanski Most (FOTO)

Nevladina organizacija Centar FENIX egzistira na području općine Sanski Most već 20 godina i realizira više projekata socijalno humanitarne prirode, a koji su namijenjeni za stare , bolesne i socijalno ugrožene osobe.

U sklopu Centra postoji narodna kuhinja gdje se svakog dana osim nedelje priprema i distribuira oko 150 besplatnih toplih obroka za gore navedenu populacijsku skupinu. Osim ovoga, našim korisnicima stoji na raspolaganju poludnevni boravak sa sadržajima za druženje, praonica veša, kupatilo, mogućnost kućne dostave toplog oboka, nabavka neophodnih lijekova, nabavka paketa prehrambenih i higijenskih artikala, savjetodavna služba iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite te dječija igraonica.

Udruženje Centar FENIX raspolaže poljoprivrednim zemljištem površine 15 duluma koje se redovno kultivira i gdje se kroz  proizvodnju povrća u vlastitim plastenicima i na otvorenom, te proizvodnju voća (vlastiti zasad oko 600 stabala različitih sorti voća) vrši redovno snabdijevanje kuhinje svježim sezonskim voćem i povrćem.

Cilj ove aktivnosti je finansijska samoodrživost narodne kuhinje, sezonsko zapošljavanje, te pravilno korištenje  raspoloživih resursa koji su svima na raspolaganju, a niko ih ne upotrebljava (npr.poljoprivredno zemljište uz prirodne vodotoke).

Viškovi voća i povrća se prerađuju (salate, turšije, kompoti, sokovi, đemovi…) te se kao takvi koriste u kuhinji ili se nude kupcima na lokalnom tržištu. Naši vjerni kupci već duži niz godina se redovno u toku  sezone snabdijevaju svježim voćem i povrćem kojeg mi proizvodimo, jer osim što su zadovoljni kvalitetom oni znaju da kupovinom ovih proizvoda potpomažu rad  narodne kuhinje kao i ostale naše dobrotvorne aktivnosti.

 Cijene naših proizvoda su sljedeće:

– Sok aronija 0,5l……….. …………….8,00 KM

– Sok aronija 1l ……………………… 15,00 KM

– Marmelada 780 gr…………………..8,00 KM

– Marmelada 375 gr…………………..4,00 KM

– Voćni sok jabuka- kruška 1l……….2,50 KM

Ukoliko se radi o većim količinama, moguć je popust ili organiziranje dostave, Za sve ostale informacije i pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Kontakt osoba: Emil Hotić, 061 618 771

Podijeli vijest...

INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...