KONTAKTIRAJTE NAS +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA

Aktivnosti socijalnih projekata Centra Fenix tokom 2012. godine

Sve teža socijalna situacija u našoj zemlji doprinosi tome da nam se svakodnevno obraća veliki broj građana koji se uzdaju u pomoć našeg Centra. Najveći broj molbi je za besplatan topli obrok, paket namirnica ili pomoć u nabavci lijekova.

Pred kraj mjeseca decembra 2011.-te godine u našoj javnoj kuhinji  smo imali 150 osoba, među kojima i određeni broj mlađih osoba, koje nisu imale drugog izbora nego da nam se obrate i da zamole za topli obrok “dok zima ne prepukne”!

Mi u Centru “Fenix” nismo mogli odbiti one koji su nam se obratili za pomoć, a koji su zaista u nezavidnoj situaciji: gladni i očajni.

U prethodnim godinama našeg rada mi smo imali prilično konstantat broj korisnika javne kuhinje i on se kretao između 90 i 110 korisnika, uglavnom starijih i bolesnih.

Međutim, potrebe za toplim obrokom rastu.

Početak 2012.te godine smo se i mi našli i dalje u velikim problemima, jer se pojavio veliki broj građana koji su istovremeno tražili pomoć, i to uglavnom u namirnicama i ogrijevu jer je bila velika zima.

Tokom druge sedmice februara, cijela Bosna i Hercegovina je bila zahvaćena nevremenom i sve je bilo blokirano. Snijeg i niske temperature su oežale ionako teške životne prilike naših sugrađana. Da bismo velikom broju građana mogli pomoći, organizirali smo dodatne akcije za prikupljanje namirnica. U saradnji sa Crvenim križom Sanskog Mosta i njihovim volonterima, organizirali smo prikupljanje namirnica u lokalnim supermarketima. Na taj način smo prikupili namirnice u vrijednosti od oko 2.200 KM, koje su distribuirane putem javne kuhinje, odnosno direktno u paketima. Također, zbog velikog nevremena, putem Federalne civilne zaštite odobrena su nam sredstva u namirnicama za našu javnu kuhinju u iznosu od 1.450 KM.

Na ovaj način, uz pomoć naših stalnih i povremenih donatora smo uspjeli pružiti podršku svima koji su nam se obratili i nadamo se da će tako biti i u nadolazećim godinama.


Tako smo kroz aktivnosti našeg socijalno projekta potpomogli 308 klijenata:

Podijeli vijest...

RIJAVI SE ZA INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...