BosanskiDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
A+ R A-

Projekti

El. pošta Štampa PDF
Inovativna njega majke i djeteta
Podržavamo i jačamo samopouzdanje i vlastitu inicijativu žena savjetovanjem, kursevima, kućnim posjetama, uključujući očeve i članove porodice. Iniciramo prevenciju putem samopomoći i radimo na humaniziranju porodiljstva.

Socijalni paket za stare, bolesne i iznemogle

Kao posljedica ratnih dešavanja mnoge bosanskohercegovačke porodice nisu više intaktne i posebno su naši stariji sugrađani ovim pogođeni, jer su prepušteni sami sebi. Visoka stopa nazeposlenosti i općenito teška socijalna situacija dovela je do toga, da su oni ovisni o tuđoj pomoći. Centar „Fenix” je iz tog razloga razvio raznovrsnu mrežu podrške i pomoći.

Starački dom „Zlatna jesen”
Od 2008 godine vodimo vlastiti starački dom za starije osobe sa 50 smještajnih jedinica. Ovim želimo našim starima da omogućimo ugodan i dostojan život u njihovoj zlatnoj dobi.

Igraonica „Leptirići”
U našoj igraonici djeca mogu da se igraju i kreativno izražavaju u sigurnim uvjetima, te da u našoj multigeneracijskoj kući dožive različite socijalne kontakte. Djeca mogu zajedno učiti i individualno se razvijati.

Stručno usavršavanje zdravstvenih radnika

Cilj je zdravstvenim radnicima omogućiti aktualna stručna usavršavanja iz područja zdravlja žene i porodice i istovremeno ih senzibilizirati za psihosocijalne fenomene. Osim prevencije i promocije zdravlja neophodno je prihvatanje stečenih znanja i stvaranje pretpostavki za adekvatnu primjenu naučenih mjera u zdravstvenim ustanovama.

Plastenička proizvodnja i uzgoj poljoprivrednih kultura
U težnji za ostvarivanjem  finansijske neovisnosti, od 2003.god. zasijavamo naše poljoprivredne površine (oko 5 dunuma obradivog zemljišta). Uzgojem različitih vrsta povrća, kako u 3 plastenika tako i na obrađenim površinama, kao i sadnjom i uzgojem različitih stabala voća, vrši se snadbijevanje vlastite kuhinje za potrebe projekata, a ostatak se prodaje lokalnom građanstvu.

онлайн фильмы