KONTAKTIRAJTE NAS +387 37 683-301, 037 695-031
PODRŽITE RAD CENTRA
17/03/2018 u 00:00 Centar Fenix, Prvomajska 51a, 79260 Sanski Most

Treće vikend pedavanje u okviru obuke za Peer savjetnicu za dojenje

Nakon završetka obuke u Bosni i Hercegovini će volonterski djelovati 23 mame savjetnice za dojenje!

Centar “Fenix” iz Sanskog Mosta uz podršku Vlade Švicarske sprovodi projekt obuke peer savjetnica za dojenje “Majka – majci za zdravlje budućih generacija”

 

Mame savjetnice (peer ili vršnjačke savjetnice) za dojenje su volonterke koje svojim pozitivnim iskustvom dojenja i znanjem stečenim kroz obuku pružaju emocionalnu podršku i praktičnu pomoć drugim majkama u njihovim nastojanjima da doje. Majke koje u svom okruženju imaju majku savjetnicu za dojenje dokazano se češće odlučuju za dojenje i duže doje svoju djecu. Podrška “majka-majci” za dojenje je priznata i rasprostranjena praksa širom svijeta.

17.03. (subota) i 18.03. (nedjelja) u Sanskom Mostu se održava treće vikend predavanje. Očekuju nas slijedeće teme i predavači:

Komunikacijske vještine i savjetodavni rad, Edin Biščević, dipl.psiholog i ekonomist
Rast i razvoj dojenog djeteta u prvoj godini, dr.Elvira Serdarević, spec.pedijatar
Dojenje u posebnim okolnostima, Nedostatak majčinog mlijeka, Adisa Hotić, dipl.med.sr., IBCLC savjetnica za dojenje, Centar “Fenix”
Najčešće poteškoće prilikom dojenja, Izdajanje i pohranjivanje majčinog mlijeka, Emina Majdankić, viša medicinska sestra i voditeljica projekta

PODIJELI:

PRIJAVI SE ZA INFORMATOR

Budite u toku sa svim aktivnostima Centra Fenix...